Biserica Penticostală Groși, Groși

biserica grosi

Pastor

Urs Daniel

Prezbiter

Urs Teodor

Diacon

Bodeuț Samuel

Vancea Dorel

Contact

Sat Groși, nr. 52,

com. Aușeu, jud Bihor

cod 417029

www.bisericagrosi.ro

Scurt istoric

În urma infiinţării primei biserici penticostale la Pauliş, judetul Arad, în data 10 septembrie 1922,  mişcarea penticostală s-a extins cu repeziciune, ajungând si în satul Groşi, jud Bihor în anul 1932, când un grup de 7 persoane (Urs Ioan cu soţia Veronica, Ilea Teodor, Tunduc Petru, Urs Ana, Ile Ana şi văduva Bradea Florica) au hotărât să formeze o grupare care să se bazeze pe rugăciune, Cuvântul lui Dumnezeu  si accentul era stăruinţa după Duhul Sfânt. Dragostea şi bucuria care le-a cuprins inima după Dumnezeu a fost împărtăşită şi altor oameni ceea ce a dus la înmulţirea credincioşilor. Se potrivesc aici cuvintele din Scriptură : „ Biserica se bucura de pace, se întărea sufleteşte  şi umbla în frică de Domnul; şi cu ajutorul Duhului Sfânt se înmulţea” – Faptele Apostolilor 9:31

Prima locaţie în care s-au adunat a fost în casa fratelui Urs Ioan în data de 4 septembrie 1932 , după care datorită creşterii numărului de credincioşi s-au mutat în casa fratelui Urs Mihail care a devenit membru în ultimele saptămâni şi unde această grupare a devenit Biserica Penticostală. În anul 1933 s-au mai adăugat Urs Elisabeta, Bica Florica, Ile Irina şi Ile Dumitru.

Neuitata a rămas în mintea credincioşilor ziua de bobotează din 6 ianuarie 1934 când la ora 9.00 s-au pus pe genunchi pentru rugăciune si au stat până la ora 14.00 tot în rugăciune iar 14 persoane au fost botezate cu Duhul Sfânt. Bucuria mare din sufletul lor nu a putut fi tulburată de cele ce aveau să se întâmple asupra penticostalilor din aceasta ţară implicit si a celor din Groşi când a început persecuţia din partea statului si organelor locale. Grupul de fraţi nu s-a înfricoşat de ameninţările si valul de persecuţii din partea celor care au vrut să oprească aceasta mişcare ci ei şi cu mai multă ravnă au căutat să-L slujească pe Dumnezeu.

În această lucrare de pionerat a mişcării penticostale din Groşi o implicare deosebita a avut-o fratele Urs Ioan care a devenit şi pastor fiind un lucrator important pe valea Crişului Repede ajutat de fraţii Ilea Teodor şi Gherlea Vasile.

În anul 1946 locul de adunare a fost mutat de la fratele Urs Ioan la fratele Ilea Iosif unde s-au desfăşurat serviciile divine până în 1950 când s-a hotărât de comun acord de toţi fraţii să construiască o Casă de Rugăciune. Terenul a fost donat de sora Irina iar lucrarea s-a inceput la 1 august 1950 si biserica a fost deschisa la 18.12.1950.

În anul 1963 în luna martie a fost numit slujitor fratele Urs Teodor care în anul 1971 a fost ordinat ca diacon iar în 1990 ca pastor. În această perioadă au mai slujit ca pastori fraţii Mudura Florian şi Broinas Florian.

În anul 1994 a fost ordinat ca pastor fratele Urs Daniel care este şi pastorul actual al Bisericii.

Galerie Foto:

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

Comunitatea Regionala Penticostala Oradea
410521, Oradea, str. Eftimie Murgu, 2A
tel. +40 359 800 843
e-mail: contact@pentecoste.ro
Toate drepturile rezervate © 2021 Comunitatea Penticostala Regionala Oradea